Güncel

Ehliyeti olanlar için son tarih gelip çattı! Yapmazsanız para cezası kesilecek!

Ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri devam ederken son tarih hakkında detaylı bilgiler araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla ehliyet yenilemede son tarih belli oldu. Ehliyetini değiştirmeyen kişiler 2023 yılıyla birlikte trafikte eski tip ehliyet kullanırsa cezai yaptırım uygulanacak.31.12.2022 tarihine kadar ehliyet değiştirme süresinin devam ettiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Ehliyeti olanlar için son tarih gelip çattı. Yapmazsanız para cezası kesilecek. Yeni tip sürücü belgesini almak için son tarih yaklaşıyor. 2016’dan bu yana değiştirilmeye başlanan yeni tip ehliyet için başvurular alınıyor ve belirlenen sürede sürücülere yeni belgesi iletiliyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamayla merakla beklenen tarih belli oldu. 31 Aralık 2022 ehliyet değiştirmek için son tarih olacak ve o tarihe kadar değişimi yapmayanlara 2023’te trafikte cezai yaptırımlar uygulanacak.

SON TARİH GELİP ÇATTI

Eski tip sürücü belgesi bu yılın sonunda geçerliliğini yitiriyor. Yıl sonuna kadar yeni tip ehliyete geçiş yapmak gerekiyor.

PARA CEZASI KESİLECEK

Araç sürücüler eğer 2022 sonundan itibaren trafikte eski tip ehliyet kullanmaya devam ederse cezai yaptırım uygulanacak.

DEĞİŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Değerli kağıt bedeli 13 TL ve vakıf payı bedeli 2 TL ile toplamda 15 TL ile eski ehliyet yenisiyle değiştirilecek.

KİMLİK YENİLEMEDE SON TARİH BELLİ OLDU

Öte yandan yeni tip kimlik uygulamasına geçiş tarihi de belli oldu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü son tarihi 31 Aralık 2023 olarak duyurdu.

Başa dön tuşu