Güncel

Ehliyeti olan herkese 2022 sonu uyarısı! Beklemeden hemen yaptırın! Aksi takdirde para cezası yağacak!

2016 yılından bu yana uygulanan çipli ehliyet ve kimlik sistemine bugüne kadar milyonlarca vatandaş geçiş yaptı. Ancak geçiş yapmayanların sayısı da oldukça fazla. Eski ehliyetini yenisiyle değiştirmeyenler için son uyarı yapıldı. Eğer son tarihe kadar değişim yapmazsanız yeni yılda araç kullanırken görüldüğünüzde cezai yaptırımlar uygulanacak. Son gelen bilgiler ışığında, İçişleri Bakanlığı değişim için son tarihin 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Ehliyeti olan herkese 2022 sonu uyarısı! Beklemeden hemen yaptırın! Aksi takdirde para cezası yağacak. Yeni çipli ehliyet ve kimlik için son tarih yaklaşıyor. Henüz değişim işlemini tamamlamayanlar için yaptırımlar peş peşe gelecek. 31 Aralık 202 tarihinden itibaren eski ehliyette trafikte araç kullananlara çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Bu yaptırımların başında da para cezası geliyor.

KRİTİK UYARI! PARA CEZASI KESİLECEK

Eski ehliyetini yenilemeyen kişiler için birtakım tedbirler devreye alınacak. Eski ehliyetle trafikte yakalananlara cezai yaptırımlar uygulanacak.

SON TARİH DUYURULDU

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, 31 Aralık 2022 tarihi son tarih olarak duyuruldu.

GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRİYOR

31 Aralık 2022 tarihi itibariyle eski ehliyetlere tarihe karışırken yenileme durumunda kağıt bedeli için 13 lira, vakıf payı bedeli için 2 lira ödeyecekler.

MUAYENE TARİHİ GEÇENLER DİKKAT!

Muayene tarihi geçtiği takdirde trafiğe çıkan araçlar için 427 TL para cezası kesiliyor ve 7 gün içinde muayeneyi yaptırmanız gerekiyor.

Başa dön tuşu