Güncel

Dolar için kırmızı kod uyarısı! O tarihte bir gecede 23 TL olacak! Piyasalar alev alacak!

Uzun süredir tırmanışını sürdüren doların bu yükselişini hiçbir müdahale durduramıyor. Uzmanların geçmez dediği bütün pik noktaları yıkarak yoluna devam eden doların fiyatının daha da artacağı konusunda artık birçok uzman hem fikir oldu. Fakat bazı uzmanlar hala devletin bu konuda bir müdahalede bulunabileceğini ve doları düşüş seyrine sokabileceğini düşünüyorlar. Çünkü devletten gelen açıklamalarda hep bir olumlu hava mevcut. Yetkili ağızlardan yapılan açıklamalar kış sonunda bir rahatlamayı işaret ediyor.

Uzmanlarda bu açıklamalardan dem vurarak kış sonunda bir müdahale olacağını ve doların önlenemez yükselişinin sonunda biteceğini belirtiyorlar. Bütün bu olumlu havaya rağmen doların yükselişi ile ilgili çok sayıda açıklama yapılması yine yatırımcıların kafasını karıştırdı.

One hundred dollars background.

Uzmanlar Bile Yorum Yapmakta Zorlanıyor

Sadece ülkemizde değil dış piyasalarda da büyük çalkantılar mevcut. Birçok ülke pandemi sonrası bir toparlanma sürecine girmişken yaşanan Rusya Ukrayna savaşı ülkelerin ekonomisini bir kere daha sarsmış oldu. Bu nedenle uzmanlar bu durumların ülkemize tezahürünün nasıl olacağını yorumlama konusunda oldukça zorlanıyorlar. Eğer

Fed faiz artırımına önümüzde ki yıl içinde de bu kadara agresif bir şekilde devam ederse bunun sonucunda ülkemizde doların 20 TL’nin üzerine çıktığını görebiliriz. Yine Rusya’nın ilhak hareketi sonrası savaşın daha da şiddetlenmesi dünyada ki bütün piyasaların adeta çıldırmasına yol açacak bu durum ülkemizde ki gıda ve enflasyon fiyatlarına olumsuz yansıyacaktır.

Doları Etkileyen Birçok Unsur Var

Ülkemizde doların bu denli hızlı bir yükselmesine sebep olan birçok unsur var. Bunların başında Fed faiz artırımı ve yaşanan çatışmalar bulunuyor. Bu kadar büyük olaylar yüzünden ülkemiz ekonomisinin zorlanmasının sebeplerine bakacak olursak burada da karşımıza Merkez Bankası kararları ve sonuçları çıkıyor.

Büyümeye odaklı bir şekilde ilerleyen ülkemizin faiz indirimine gitmemesi büyüme rakamlarının artmasına ve ülkemizin gelişmesine olanak sağlıyor fakat buna karşılık olarak enflasyon oranları oldukça artıyor. Yabancı para birimlerinin fiyatları da enflasyon gibi olumsuz seyir izleyen rakamlardan oldukça etkileniyor. Fakat hala büyümeye devam etmemiz sayesinde ilerleyen dönemler dolar fiyatları gibi birçok unsuru değiştirme ihtimalimizde var.

Başa dön tuşu