Güncel

Devlet son dakika düğmeye bastı! İkinci el otomobiller için müdahale yapıldı! 2. el araba fiyatları düştü mü?

Son Dakika haberi otomobil almak isteyenleri mest edecek gelişmeler yaşanıyor. Rekabet Kurumu’ndan 2. el arabalar amacıyla flaş bir araya girmek geldi. İkinci el otomobil alım satımına yönelik etkinlik gösteren 4 şirkete soruşturma açıldı. Bilindiği gibi geçen hafta da sahibinden.com’a soruşturma açılmıştı. Bu kapsamda soruşturmaların çok kapsamlı şekilde yürütüldüğü ortaya çıkıyor.

İkinci el otomobiller için müdahale yapıldı!

Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. ile ilgili SORUŞTURMA açıklamasına karar verildi.

Online otomobil satışı yapan platformlar üzerinden ikinci el binek otomobil alım, satımında etkinlik gösteren Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.’nin detaylı uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üstüne yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karar verildi.

21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, belirtileri ciddi ve yeterli bularak; Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. ile ilgili tahkîkat açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verdi.

2. el araba fiyatları düştü mü?

AA’nın haberine göre, Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, son dönemlerde tüketicide meydana gelen ÖTV’de planlama beklentisine dair ise “Düzenlenme ifadesiyle ‘ÖTV indirimden ziyade ÖTV baremlerindeki bir güncelleme’ kastediliyor gibi düşünülebilir.

Yetkililerce bu tür bir barem düzenlemesi yapılması halinde güncelleme seviyesine bağlı olarak kimi araçların da bir alt ÖTV dilimine düşmesi ve yanında de fiyatı bir ölçüde daha makul duruma getirmesi söz hususu olabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

Başa dön tuşu