Güncel

Deneyim şartı yok! İŞKUR az önce duyurdu! 7.700 TL maaş garantisiyle yüz binlerce işçi, personel alımı yapılıyor

Geçtiğimiz Pandemi dönemi ülke genelinde işten çıkarmalar ve iflaslar olmuştu. Bu olayların sonunda işten çıkarılmalar arttı. Yeni iş arayanların da iş bulamaması ile işsiz sayısı daha da arttı. Daha sonraki dönemde asgari ücret ve çalışan sosyal güvenlik kurumu primleri artınca işverenler işçi alımını azalttı. İşsizlik kamburunun üzerine yeni bir kambur daha binmiş oldu. Sonunda müjdeli haber geldi. İşsiz veya yeni iş arayanların sürekli takip ettiği İŞKUR’dan istedikleri doğrultuda haber alındı. Çok sayıda iş pozisyonunun açıldığı bildirildi.

İyi Şartlarda Çalışma Olanağı Var

Yeni çalışan alınacak pozisyonlarda çalışma koşulları da iş arayanlar tarafından memnuniyet ile karşılandı. Maaşın emsallerine göre dolgun olduğu bildiriliyor. Aynı zamanda SGK güvencesi altında iş olanakları sunulmaktadır.
Böylece bulunacak işler ile toplumun yüzü gülecek.

İşsizliğe karşı savaşta bir adım daha ileri gidilmiş olacak. Birçok ailenin işsizlikten kurtulan bireyler sayesinde yüzü gülecek gibi görünüyor. İşe alınacak 110 bin kişi arasında büyük bir bölümü için iş deneyimi ya da vasıf aranmayacağı bildirilmektedir. Böylece birçok kişinin işsizlik yarasına merhem olacak gibi görünmekte.

Hangi Alanlarda Çalışan Aranıyor?

En büyük sayıda eleman satış uzmanı ya da satış elemanı olarak arandığı bildirilmektedir. Bunu yüksek sayıda temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı ve garson izlemektedir. Dikiş makinacı, ön muhasebeci, ambar bekçisi, konfeksiyon ve paketleme elemanları, kasiyer ile silahsız güvenlik elemanları bunu izlemektedir.
Aynı zamanda bulaşıkçı ve vasıfsız işçi alımlarının da olacağı bildiriliyor. Bu alanlarda çalışmak isteyenlerin bir an önce İŞKUR başvurusu yapmaları gerekiyor.

Çalışmak isteyenleri Türk vatandaşı ya da Türk asıllı olmaları ön koşulu aranmaktadır. Görevi ihmal veya ihlal etme gibi nedenler ile işten çıkarılmamaları da diğer bir koşuldur. 18 yaşlarını bitirmeleri gerekmektedir. Yüz kızartıcı suç ya da devlete karşı suç işlememiş olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi İŞKUR’dan alınıp bir önce başvurular yapılmalıdır.

 

Başa dön tuşu