Güncel

Biraz önce açıklandı! 4D’li taşeron işçilere ve sözleşmelilere kadro geldi! İşte yeni maaşlar detaylar

Sözleşmelilere kadro konusu ile alakalı flaş açıklama az evvel geldi. Sözleşmelilere kadro ile alakalı geri sayımda artık finale gelindi. Konu ile alakalı son açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti. Bakan Bilgin “Kamuda özel haller dışındaki bütün sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin bütün haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı ön görü ediyorum ki bu ay sonucunda bitireceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Sözleşmelilere kadronun detaylarının ne olacağı, maaşların kaç para artacağı, görevde yükselme, vergi dilimi ve tayinlerle alakalı düzenlemeler önümüzdeki zamanlarda kanun teklifi yayınlandığında daha net belli olacak.

4D’li taşeron işçilere kadro bu hafta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşeron işçilere kadro konusu ile ilgili düzenlemenin tamamlandığını ve 90 bin işçiye kadro konusunun bu ay ya da en geç Kasım ayının ilk günlerinde meclise geleceğini belirtti.

Taşerondan sonra sıra sözleşmeli işçilerde

Önceki yasama döneminde, Haziran ayında hazır denilen, fakat art arda ertelenen sözleşmelilere kadro meselesi, bu düzenlemeden sonra gelecek. Bakan Bilgin bu husus ile alakalı yaptığı açıklamada düzenlemede sona gelindiğini söyledi.

Başa dön tuşu