Güncel

İŞKUR’dan KPSS 50 60 puanla onlarca şehirde başvurular başladı! Kamuya belediyeye ilkokul mezunu 8.000 TL maaşla memur alımı yapılacak!

İş sahibi olmak isteyenlerin sık sık takip ettiği platformlarından bir tanesi olan İŞKUR yayınladığı alımlarla öne çıkıyor. İşçi alımlarında şartları karşılan kişiler iş sahibi olmak için harekete geçmektedir. Özellikle KPSS şartının aranmadığı ve eğitim düzeyi en az ilköğretim olan ilanlara talep büyüktür. Yoğun ilgi gören bu ilanlar için önemli detaylar var. İşte bu detaylara dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

İş bulmak isteyenler site üzerinden kayıt işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde halledebilir. İşçi, memur ve daha pek çok farklı alanda personel alımı başvurularının alındığı sitenin trafiği kalabalıktır. Alımlara dair sık yapılan araştırmalar bulunuyor. Bu noktada yayınlanan ilanlar vatandaşlar tarafından incelenmekte ve işin kendilerine uyun olup olmadığı belirlenmektedir. Peki, personel alımı ilanları başvuruları nasıl yapılacak? İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Personel Alımı İlanları Başvuruları

Kadroların doldurulması noktasında taşınan şartlar önemlidir. İlköğretim mezunu kişilerin başvurabileceği alanlar özellikle araştırılıyor. Son ilanlarda 1160 kişinin alınacağı duyuruldu. Bu kişiler için KPSS şartı bulunmuyor ve ilkokul mezunu olmaları yeterli kabul ediliyor. Devlet kurumlarında ve belediyelerde istihdam edilecek olan personeller resmi site üzerinden kayıtlarını yapabilir. Tarihlerini kaçırmamaya dikkat edilmesi önemlidir.

Alanlara Göre Personel Alımı

Farklı çalışma alanları için yapılacak alımlarda işe uygunluk büyük önem taşıyor. Buna göre darphane ve damga matbaasında çalışmak üzere 52 adet personel alınacak. Başvurular İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden belirlenen tarihe kadar yapılabilmektedir. Ayrıca kişi posta, e-mail ve şahsen de başvuruda bulunursa kaydı işleme alınmayacak. Gerçekleştirilen başvurular değerlendirmeye alınacak ve son listeler oluşturulacak.

Evrak tesliminin ve denetiminin ardından aranan koşulları taşıyan adaylar pozisyona alınacak kişi sayısından dört kat fazla olması durumunda kura yapılacak. Kuralar noter huzurunda yapılıp asıl ve yedek adaylar ortaya çıkacak. İŞKUR aracılığıyla pozisyona yerleşen kişiler iki ay süreyle bir deneme sürecine başlayacak. Bu sürede yasal asgari ücretle çalışacak. Denemeyi başarıyla tamamlayanlar kadro alabilecek.

Başa dön tuşu