Güncel

Başkan Ayık, uluslararası genç lider adaylarıyla buluştu

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Türkiye Belediyeler Birliği’nin LOCALİNTERNational projesi kapsamında dünyanın çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören 18 ülkeden 21 üniversite öğrencisiyle bir araya geldi.

Genç Liderler ve Genel Beceriler temasını işleyen programa, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Kazan ve Dış İlişkiler Müdürü Gülfem Kıraç Keleş de katıldı.

Program kapsamında Akyurt Belediyesi’nin çalışmalarını paylaşma fırsatı bulan Başkan Hilal Ayık, gençlerin ilgisini çekecek projeleri öğrencilere aktardı. Akyurt ilçesinin öne çıkan güzelliklerini ve sosyal hizmet projelerini paylaşan Başkan Ayık, öğrencilere Türkiye’deki belediyecilik çalışmalarını anlattı.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Kazan, programın amacını uluslararası bir staj programı olarak tanımlayarak, Türkiye’nin belediyecilik uygulamalarını yurt dışındaki gençlere aktarma hedefini vurguladı. Başkan Ayık ise gençleri Akyurt’ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak, ilçedeki gençlere ve kadınlara yönelik hizmetleri özetledi.

Program sonunda Başkan Ayık, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip, ilçenin gençlere yönelik hizmet projelerini yerinde gösterdi. Akyurt Belediyesi’nin Etüt Merkezi, Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi gibi projelerini gezen öğrenciler, Türkiye’deki belediyecilik anlayışını yakından deneyimleme şansı buldular.

Başa dön tuşu