Güncel

Başkan Ayık, Büyükşehir Meclisinde sanayicilerin sorunlarını anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı meclis görüşmelerinde konuşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçedeki sanayicilerin sorunlarını anlattı.  Bölgede özellikle ulaşım ve altyapı konusunda ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Ayık, “ Sanayicilerimiz; ‘Biz Ankara’nın kuzeyindeyiz ama kuzey kutbunda değiliz. Büyükşehir Belediyesi neden bize bu kadar uzak, hizmet noktasında?” diyerek sitem ediyor” dedi.

286 FABRİKA FAALİYET GÖSTERİYOR”

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği (AKSİAD) üyelerinin ziyareti ile sanayicilerin taleplerini dinlediğini söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçedeki sanayileşmeye dair bilgileri de meclis kürsüsünden paylaştı. Akyurt sanayi bölgesindeki 2 bin 410 hektarlık alanda imar planı ile parselasyonun tamamlandığını ifade eden Ayık, ülke genelinde de tanınan birçok fabrika ile birlikte 286 işletmenin ilçede faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

“SANAYİLEŞME YÜZDE 30 ARTACAK”

İlçedeki sanayileşmenin her geçen gün artış gösterdiğini söyleyen Ayık, “Sanayi bölgesinde belediyemiz tarafından 36 adet yeni yapı ruhsatı düzenlenmiş olup 96 yeni sanayi tesisi inşaatı devam etmektedir. Önümüzdeki yıl itibariyle Akyurt’taki sanayi tesisi sayısının da yüzde 30 oranında artması beklenmektedir” dedi. 2022 TÜİK verilerine göre ilçe nüfusunun 40 bin olduğunu ifade eden Ayık, gündüz nüfusunun ise 80 bine ulaştığını, nüfusun büyük bir bölümünün sanayi tesislerinde çalışan emekçilerden oluştuğunu kaydetti.

“CİDDİ BİR ASFALT İHTİYACI VAR”

Sanayicilerin yaşadığı sorunları tek tek anlatan Ayık, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ulaşım ile ilgili sanayi içerisinde bir ring talebi var. Bunun dışında, altyapı, su asfaltla ilgili ciddi problemleri var. Kendileri benimle bir doküman paylaştılar. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletmemi istediler. ‘Biz Ankara’nın kuzeyindeyiz ama kuzey kutbunda değiliz. Büyükşehir Belediyesi neden bize bu kadar uzak, hizmet noktasında” diyerek sitem ediyor. Su kesintilerinden kaynaklı problemleri var, 17 sanayi tesisinde kanalizasyon problemi var. 5 sanayi tesisi içme suyu altyapısına ulaşamamış, 5 sanayi tesisimiz yağmur suyu problemleri yaşıyor. Sanayi tesislerimizin bir kısmında da su basıncının yetersizliğinden dolayı sorunlar var. 85 sanayi tesisine asfalt ile ulaşım sağlanamıyor. Bugün ASELSAN’ı ziyaret ettim, çevresini bir tur atsanız, orada neredeyse atomu parçalıyor bizim mühendislerimiz ama girişi, çıkışı yolları çok vahim durumda. Özellikle sanayi bölgemize ciddi bir asfalt ihtiyacı var”

“UTANIYORUZ”

Ayık, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bunlar sanayicilerimizin talebidir, bende aldığım şekliyle sizlere iletiyorum ki, belediye başkanı olarak da şunları paylaşmak istiyorum; Sanayicilerimizin ilettiği talepler çok büyük, büyükşehir belediyemizin yetki alanına çıkacak ya da bütçesini aşacak işler değil. Büyükşehir Belediye sorumluluğunda olan bulvarların tek şeritleri yapılmış, diğer şeridi yapılmamış. Fabrikalarımız ihracat yapıyor, sanayicilerimiz ‘Fabrikalarımızı incelemek için yurtdışından heyetler getiriyoruz, toprak, stabilize yollardan getirmeye utanıyoruz’ diyorlar.”

Başa dön tuşu