GüncelMagazin

Ayşegül Aldinç’ten Ekrandaki Dizilere Eleştiri Yağmuru

Ünlü oyuncu Ayşegül Aldinç, geçtiğimiz günlerde instagramdaki paylaşımıyla büyük yankı uyandırdı. Günümüz dizileri ünlü oyuncuyu iyi kızdırmış gözüküyor. Oyuncuyu kızdıran nedenlerden bazıları;
Başrol oyuncularının teri soğumadan, başka  yapımlarda rol almaları oldu. Başrol oynayan oyuncuların final yapan dizilerinden ayrılır ayrılmaz başka dizilerde başrol oyuncusu olarak rol almalarından yakındı. Oynadıkları dizi bitince biraz ara vermeleri, kendilerini toparlayıp deşarj etmeleri gerektiğinden bahsetti.

Yani dizide ki rolden kurtulmaları için biraz zamanın geçmesi gerektiğini söyleyen Aldinç,  bu şekil olmazsa, hemen başka yapımlara başlanırsa bu durumun  izleyiciye zevk vermediğini, sanki hala önceki rolü izliyormuş gibi bir hisse kapıldıklarını belirtti. Oyuncuda, bu gibi durumlarda eski rolün etkisinden kurtulamadığı için, yeni rolüne adapte olamaz, ve bu durum da düşük bir performans sergilemesine neden olur diyerek, yeni bir projeye başlanmadan önce biraz zaman geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Gereksiz Tondaki Fon Müzikleri Ve Zorla Konuşturulan Başrol Oyuncuları

Dizilerdeki fon müziklerinin olması gerekenden abartılı çalınmasının anlamsız olduğunu ifade eden oyuncu, hafif bir gerilim sahnesini dahi sanki çok ürpertici bir sahneymiş edasında müziklendirmelerini  de yanlış buluyor. Müziğin konuşmaları bastırdığını ve konuşulanların anlaşılmadığını söyleyen oyuncu, bu kadar şiddetli müziğin seyirciyi etkilemenin aksine, kafalarının şişmesine neden  olduğunu söylemeden edemiyor.

Başrol oyuncularının konuşmalarını da beğenmiyor Ayşegül Aldinç. Başrol olarak rol alan kişinin özellikle konuşmasının daha etkileyici olmasını bekliyor. Dizide  Türkçemizi mahveden  zamane gençlerin konuşma ağzıyla  rol yapan oyuncuları ,”ağızlarında takunya var gibi konuşuyorlar” diyerek eleştirdi. Eskiden dizilerin yeni bölümü büyük bir heyecanla beklenirken, şimdiki dizilerin bir bölümü dahi gereksiz uzayan konular yüzüne sıkıcı bir hal alıyordu. Eski dizilerden ne kadar etkileniyorlarmış ki rüyalarına kadar girermiş ünlü oyuncunun. Yeni bölümünü rüyasında tamamladığı zamanlar dahi oluyormuş.

Başa dön tuşu