Güncel

Asgari ücrete dört ay sonra üçüncü zam geliyor! İki ihtimalli formülle kalem kalem hesaplandı! Maaşlar 2023’te en az…

2022 yılında asgari ücrete Ocak ve Temmuz ayında iki kez zam yapılmıştı. Enflasyon artışı nedeniyle yapılan zammın ardından gözler Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret görüşmelerine çevrildi. Bilindiği gibi her yılın Aralık ayında komisyon bir araya geliyor ve Aralık ayının sonuna doğru milyonları ilgilendiren yeni zam oranı vatandaşlara duyuruluyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Yeni asgari ücret zammı için rakam açıklandı! İşte asgari ücrete zam yapılacak o tarih…

Asgari ücrete dört ay sonra üçüncü zam geliyor! İki ihtimalli formül kalem kalem hesaplandı! Ocak 2023’te maaşlar en az kaç TL olacak sorusu doğrudan 7 milyon vatandaşı ilgilendirirken diğer çalışanlar da yeni zam oranını merakla beklemeye başladı. Her yılın son ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmelerin ardından yeni zam tutarı vatandaşlara duyuruluyor. Eylül ayının gelmesiyle birlikte gözler yeni görüşmelerin yapılacağı toplantı tarihine çevrildi.

5.500 TL OLMUŞTU

Temmuz ayında yapılan zammın hemen ardından yılın ikinci yarısında uygulanacak asgari ücret tutarı 4.253 TL’den 5.500 TL’ye yükselmişti.

ASGARİ ÜCRETTE İKİ FORMÜL

Yeni yıla yaklaşılırken asgari ücretle ilgili çeşitli formüller akıllara geliyor ve yılın son ayı masada görüşülecek.

6 AYLIK ENFLASYONA GÖRE…

Yeni yılda 6 aylık enflasyon tutarına göre hesaplamalar yapılıyor. Öte yandan seyyanen zam da gündeme geliyor.

EĞER İDDİALAR GERÇEKLEŞİRSE…

Eğer söylentiler gerçek çıkarsa yeni asgari ücret tutarı 6.700 TL ila 7.000 TL arasında bir seviyede yer alacak. Tüm bu soruların yanıtı ise Aralık ayının son haftası netlik kazanacak.

ASGARİ ÜCRET ZAM HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Başa dön tuşu