Güncel

24 Ağustos bugün açıklandı! Sınavsız ve KPSS şartsız PTT personel alımları başladı! İşte 2022 PTT personel alımı başvuru şartları

2018 yılında PTT 10 bin işçi alımı yapmıştı. O yıllarda PTT’nin 50 bin istihdam daha yapılacağı söylenmişti. Bu alımların ise 2022 yılında yapılması PTT tarafından açıklamıştı. Bu nedenle çoğu kişi PTT’den bu alımların ne zaman yapılacağını beklemektedir. PTT henüz işçi alımının tarihlerini resmi olarak yayımlamadı. Ancak 2022 yılı sona ermeden başvuru tarihlerinin açıklanması tahmin edilmektedir.

15 Ağustos son dakika: PTT’den sınavsız KPSS şartsız gişe ve dağıtıcı elemanı alımı başladı! PTT personel alımı başvuru şartları

Yapılacak olan alımlarda ise Büro elemanı, dağıtım elemanı, avukat, mühendis ve tekniker kadrolarına alım yapılması planlamaktadır. Öte yandan gişe memuru alımlarının da olması oldukça muhtemel.  Son olarak ise en son ki PTT alımlarında KPSS şartı aranmaktaydı. Ancak bu alımlarda KPSS şartı aranmamaktadır.

PTT Başvuru Şartları

PTT 2022 alımlarında adaylardan istenilen genel şartlar şu şekildedir. İlk olarak adaylardan Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olması istenmektedir. Öte yandan erkek adaylar için askerliğin yapılmış olması ve herhangi bir kamu kurumundan atılmamış olması gerekmektedir. Adayların 18 yaşından küçük olmaması ve 35 yaşından büyük olmaması da aranan genel şartlar arasında yer almaktadır. Son olarak ise adayların sağlık raporu alması ve herhangi bir şekilde fiziki hastalığının ve engelinin olmaması gerekmektedir. Atanacak pozisyonlara göre ise gerekli lisans programlarından mezun olunması genel şartlar arasındadır.

PTT İş alımları Nasıl Yapılıyor?

PTT işçi alımlarına başvuru yapan adaylar ilk olarak yazılı sınava katılmaktadırlar. Yazılı sınav genel olarak 100 sorudan oluşmaktadır. Bu sınavda 50 soru genel yetenek 50 soru ise genel kültür konulardan oluşmaktadır. Bu sınavdan 60 puan alan adaylar ise sözlü sınav aşamasına geçmektedir. Sözlü sınavlarda da başarılı olan adaylar tercih işlemlerini yapmaktadırlar. Tercih işlemleri 7 iş günü kadar sürmektedir.

Tercih sonuçları ise 15 gün sonunda açıklanmaktadır. Bu aşamadan sonra ise adaylara güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Güvenlik soruşmasında da başarılı olan adaylar soruşma haftasını takip eden hafta başı göreve başlamaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında PTT iş alımları söz konusu olduğu zaman karşımıza çok sayıda farklı ilan da çıkmaktadır.

Sınavsız ve KPSS şartsız PTT personel alımları için tıklayınız

Başa dön tuşu