Güncel

2022’yi mumla arayacaksınız! Bitcoin ve Etheurum için can sıkacak duyuruldu! En az yüzde 50…

Dünya çapında ekonominin bazı dalgalanmalar gösterdiğini söylemek mümkündür. Bilhassa emtia için etkili olan FED’in faiz arttırması beklentisi, dijital paralar üzerinde de etkili oldu. Yaşanan gelişmeler ışığında kripto paralarının değer kaybederek düşüş yaşadığı gözlendi. Ayrıca bitcoin de bundan nasibini alarak değerini korumayı başaramadı. Ethereum büyük bir düşüş yaşayarak adeta eridi. Piyasadaki bu hareketlilikten payını alan diğer paralar da dogecoin ve ripple oldu.

Kripto paraların izleyeceği yolda belirleyici olacak şeyin FED politikaları olacağını söylemek doğru olacak. Uzmanların bir kısmı ise uzun vadeli yatırımlarda bitcoinin kazandırmaya devam edeceğini söylemektedir. Katie Stockton’a göre kısa vadede korkutan gelişmeler olsa da bunların düzelmesi mümkün olacaktır. Tam da bu noktada dijital paralara yönelik son zamanlarda çok sayıda farklı yorumlar da karşılaşıyoruz. Ancak burada karar verirken titiz bir araştırma yapmak da gerekiyor!

Bitcoin’i Etkileyen Unsurlar

Dijital paraların nasıl bir gelişim izleyeceğine dair merak edilenler oldukça fazladır. Buna göre bitcoini neyin etkileyeceği önemlidir. Amerika Merkez Bankası’nın nasıl bir politika izleyeceği hususta belirleyici olacaktır. Mevcut duruma göre piyasaların bir süre çalkantılı olacağı yorumları hiç de az değil. Son dönemlerde belki de en korkunç tabloyu gösteren kripto paralar için gelecek performanslarının nasıl olacağı merak konusu.

Bitcoin ve Etheurum İçin Kritik Sınır

Yeni sene ile birlikte bitconin tekrar performansını iyileştireceğini düşünenler olsa da genel kanının olumsuz olduğunu söylemekte yarar var. Hisselerin ucuzlaması gibi bir durum da ihtimal dahilinde Andrew Ang bu noktada hisseleri tutmanın uzun vadede kazançlı olacağı görüşünde. Ona göre piyasalar her zaman böyle olmayacak ve normal haline dönecek.

FED’in yanı sıra BOE de faiz yükseltmeye gidecek gibi görünüyor. Global çapta yaşanan enflasyonla mücadele etme kapsamında atılan bu adımların kripto paralar için olumsuz bir hava yarattığı da ortadır. Tablo umut verici olmaktan uzak olsa da bu noktada yatırımcılar sakin olmalı ve sonraki adımlarını dikkatle planlamalıdır. Özellikle yaşanan düşüşlerin geçici olup olmadığına bakılmalıdır.

Başa dön tuşu