Güncel

2022 Mevlid Kandili ne zaman hangi güne denk geliyor! Neyi kutlayacağız! Mevlit ne demek?

2022 yılı dini takvimi yayınlanması sonrasında özellikle de kandil günleri merakla araştırılıyor. Şu an önümüzde olan Mevlit kandili ne zaman araması yapılırken, Mevlit Kandili 2022 ne zaman hangi gün? Mevlit Kandili 2022 hangi geceye denk geliyor sorularının yanıtlarını sunacağız.

Kandillerin büyüklüğünü ve önemini bilmeyen yoktur. Her Müslüman elinden geldiği kadar bu geceyi ibadetle geçirmek isterken, diğer taraftan da Allah’a bir adın yakın olmak yakarış içinde olmak istiyor.

Mevlit kandili 2022 dini takvimin yayınlanması ile belli oldu. İşte tam da bu sırada 2022 Mevlit Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor ? yanıtları araştırılıyor.
Dini takvime göre Mevlit Kandili Bu yıl 7 Ekim 2022 Cuma günü idrak edilecek.
Rebiülevvel ayının 11. gecesi olarak bilinen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu sebebiyle

Rebiülevvel ayının 12. günü idrak edilen Mevlit  Kandili Müslüman alemi tarafından heyecanla bekleniyor.

Hz Muhammed’in dünyaya teşrifi sebebiyle Mevlit Kandili İslam aleminin en önemli gecelerinden biri olarak biliniyor. Ve coşku ile dualar ve zikirler ile geçirilmeye hazırlanılıyor.

Özellikle de duaların kabul olacağı geceler olarak bilinen kandil gecelerinden olan Mevlit Kandili de sırf bu dünya için değil ahireti için dua etmek isteyen kendini Allah’a yakın hisseden Müslümanlar tarafından heyecanla bekleniyor.
Doğum doğum yeri ve doğum vakti anlamlarına gelen Mevlit kelimesi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in doğumunu anlatmak için kullanılıyor

Başa dön tuşu