Güncel

2022 astsubay alımı: MSB, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne kadın erkek astsubay alınıyor: İşte ilan başvuru tarihi…

Asker olmak isteyen binlerce gencin merakla beklediği astsubay alımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bağlamında görevlendirilmek üzere
astsubay alımı gerçekleştireceğini açıkladı. MSB’nin yayınladığı duyuruda personel temininin yoğun şekilde devam edeceği, eksik askeri kadrolara alım yapılacağı açıklandı.

MSB: “Milli Savunma Bakanlığı, ülke içerisinde ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetler tarafında gereksinim duyduğu personelin temin faaliyetlerine yoğun olarak devam etmektedir” şeklinde açıklama yapıldı. 

MSB, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne kadın erkek astsubay alımı detayları 

Milli Savunma Bakanlığı , Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na astsubay alımı yapacak. Söz hususu askeri personel alımı bayan ve erkek adaylar arasından yapılacak.

Astsubay alımında KPSS koşulu, önceki yıllarda 50 olarak açıklanmıştı. Bu yıl de KPSS 50 puan koşulu ile alım yapılması oldukça muhtemel.

MSB kuvvet komutanlıklarına astsubay alımı lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacaktır. Lise mezunu adayların da alım isteği var. Fakat önceki yıllarda bu şekilde alımlar yalnızca lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılmıştı.

İlan tarihi ise Aralık ayının ortaları olarak işaret ediliyor.

Başa dön tuşu