Güncel

Sürücüler şaşkın! Bir gün içinde fiyatı 3 kez değişti! 18 Ağustos benzin, dizel motorin litre fiyatı ne oldu?

Benzin fiyatlarına bir zam geliyor, bir indirim geliyor. Sürücülerin kafası karışmış durumda. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen ülkemizde benzin fiyatlarına zam gelecek. Bu gece yarısı itibariyle motorine zam yapılması bekleniyor.

18 Ağustos benzin, dizel motorin litre fiyatı ne oldu?

Brent petroldeki düşüşün sonrasında benzin fiyatlarına art arda indirim geldi. Buna karşın motorine ise 2 gün üst üste zam yapılması planlandı. Fakat bu zamlar iptal edildi ve pompaya yansımadı. Motorine 2 günde gelmesi beklenilen fakat pompaya yansıtılmayan zam tutarı 2,05 lira seviyesinde oldu.

İstanbul güncel akaryakıt fiyatları 

Motorin litre fiyatı 24,44 TL

Benzin litre fiyatı 21,15 TL

LPG litre fiyatı 10,21 TL

Ankara güncel akaryakıt fiyatları 

Motorin litre fiyatı 24,55 TL

Benzin litre fiyatı 21,28 TL

LPG litre fiyatı 10,53 TL

Brent petrol fiyatları ne oldu?

Brent petrol  uluslararası piyasada 93,14 dolardan satılıyor. Geçtiğimiz hafta 100 dolar civarında prosedür gören Brent petrol fiyatlarındaki düşüşte Çin’de belirtiler zayıf ekonomik verilerin sonrasında küresel büyümeye dair endişelerin yükselmesi etkili oldu.

Öte yandan, yatırımcılar İran nükleer anlaşmasını tekrardan gündeme getiren görüşmeleri takip ediyor. Uzmanlar, Avrupa Birliği’nin İran’ın petrol ihracatına yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik teklifinin kabul edilmesi halinde pazara daha çok petrol girebileceğini öngörüyor.

Başa dön tuşu