Güncel

1 Eylül hastanelere 85.000 personel alımı başladı! İşte hastanelere personel alımı başvuru şartları

85000 personel alımı için Sağlık Bakanlığı ilk ilanları açıkladı. Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamasından sonra ilk duyuru yayımlandı ve 2022 senesi 3. dönem ilk defa ve tekrardan atama kurası bağlamında talep toplamalar başladı. Hastanelere personel ve işçi alımı detayları ise sürekli olarak gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ankara kulislerinden elde ettiğimiz bilgilere göre; Alımların Eylül ortasında yapılması gerekiyor.

29 Ağustos şehir hastanesi personel ve işçi alımı kadroları açıklandı! En az 6100 TL maaşla alım var

1 Eylül hastanelere 85.000 personel alımı başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geride bıraktığımız haftalarda yaptığı bildirimde Sağlıkta başlatılan Beyaz Reform kapsamında 85 bin yeni personel alınacağını belirtti ve “Görülmemiş başarılar bağlamında görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın. Bakanlığımız, bu sene 85 Bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, birtakım ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ardından ilk başvurular doktor alımı başladı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile başka kamu kurum ve kuruluşlarının gereksinimleri bağlamında, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip unvanlarına alım uygulanacağı belirtildi. Bu ilana başvurular “http://pbs.saglik.gov.tr” adresi üzerinden yapılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Kamuya geçişlerin daha çok olduğunu hep eş güdümlü göreceğiz. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu herkes görecek. Çok yakında bunu göreceğiz. 1-2 aydan bahsediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu