Güncel

Her aile için totalde 1.300 TL para yardımı! PTT üzerinden hemen ödeme başlatılıyor!

Vatandaşlarımıza yapılan ödemeler arasında doğum yardımı da var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her bir çocuk için vatandaşlara doğum yardımı parası yatırıyor. Ailelere ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 TL nakit yardım yapılmaktadır. Bir defaya mahsus yapılan bu ödemeler Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hesaplara ödeniyor.

Her aile için totalde 1.300 TL para yardımı! PTT üzerinden hemen ödeme başlatılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlar için yeni yardım ve destek kampanyalarını oluşturmaya devam ediyor. Bu ödemeler arasında doğum yardımı da yer alıyor. Her çocuk için ödemeler yapılıyor ve paralar PTT üzerinden kolaylıkla çekilebiliyor. Bu rakam 3 çocuk için toplamda 1.300 TL’yi buluyor.

ARANAN ŞARTLAR BELLİ OLDU

Doğum yardımı alma hakkına Türk vatandaşları ve mavi kartlılar sahiptir. Öte yandan anne, baba veya herk ikisinin de Türk vatandaşı olması ödeme için yeterli oluyor.

BAŞVURU İÇİN YAPILACAKLAR

1. Yol

– İlk olarak Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapılır,

– Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi adı verilen dilekçenin hiçbir eksikliğe mahal vermeden doldurulması ve imzalanması gerekir,

– Ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla gönderilir.

2. Yol

Bu yöntem dışında bir de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezleri üzerinden de başvuru işlemleri hemen yapılabilmektedir.

ÖDEMELER PTT’DEN

300-400-600 TL’lik doğum yardımı hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

Başa dön tuşu