Ekonomi

Bu Destek Programında Üçü Bir Arada yardım yapılacak! E-Devlet’te başvurular başladı! Yoksa destekler maaşa mı dönüşecek

Aile Destek Programları milyonlarca insanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Milyonlarca insan E Devlet üzerinden Aile Destek programları sayesinde başvurularını yapıp bir nebze de olsa rahatlıyor. Yaşam şartlarının oldukça zorlaştığı hele bir de kış mevsiminin kapıya dayandığı şu günlerde herkes bu yardımların belirlenen ailelere maaş olarak verilmesi gerekliliğinden bahsediyor.

 

1250 TL , 650 TL ve 216 TL’lik yardım başvurusunu bir arada almak mümkün. Bu üçüne bir arada başvuru yapmak için aşağıdaki açıkladığımız yolları izlemeniz yeterli olacaktır.
Kış mevsiminin zorlu günleri yavaş yavaş kapıya dayandı. Hayatını idame ettirmede zorlana vatandaşın belirli şartlar çerçevesinde almaya hak kazandığı yardım paralarına başvuruların hepsi E Devlet üzerinde yapılmakta.
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan son dakika açıklama ile 40 milyar lira yardım parası ayrıldığı açıklanmıştı. Bu desteklerden ilkinin Çocuk Destek Bileşeni olduğu açıklandı. Diğeri ise Elektrik tüketim desteği olarak bilinirken, Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile bu desteklerin Vakıftan yapılacağı belirtilmişti.
Sonradan yapılan açıklama ile ödemelerin otomatik olacağı belirtildi. Yani kısacası bir yardım destek formu doldurduğunuz zaman yukarıdaki 2 destek yardımına başvurusuna katılmaz iken yeni çıkan kurallar çerçevesinde artık üç başvuru birden yapabileceksiniz.
Son dakika açıklamalar ile yapılan yardım başvuruları ile birlikte diğer yardımları almaya hak kazanırsanız otomatik olarak hesabınıza elektrik tüketim desteği ile birlikte Çocuk Destek Bileşeni yardımı da yatacak.
Kayıtlı hanelerde yaşayan çocuklar için ek desteklerin de müjdesini veren bakanlık artık Vakıflara gidilmeyeceğini de belirtti.

 

Elektrik tüketim desteği en düşük 108 TL en yüksek 216 TL olarak belirlenirken, çocuk destek parası da en düşük 350 ile 650 TL arasında değişiyor

Eğer ki siz de ilk defa Aile Destek Programına başvuracaksanız Yada bu üç yardımdan faydalanmak istiyorsanız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na giriş sağlıyorsunuz . Tabi bunu E-Devlet platformu üzerinden sağlıyorsunuz.
Sosyal yardım başvuru hizmeti başlığı altında 5 kademeli, işlemi sırasıyla ve kendi bilgileriniz ile dolduruyorsunuz. 3. aşamada size Aile Destek programı almak istiyor musunuz? sorusu karşınıza çıktığında ise buna Evet diyerek devam ediyorsunuz.
Yani Sizler sadece Aile Destek programına Evet diyerek Hem çocuk bileşenine yani çocuk yardımına hem de elektrik destek yardımına başvuru yapmış oluyorsunuz

Başa dön tuşu