Güncel

2022-2023 buzağı desteği (paraları) yattı mı, ne zaman yatacak? T.C kimlik noya göre ödeme sorgulama!

2023 buzağı paraları son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor. Hayvancılıkla uğraşanlar için önemli bir destek olarak karşımıza çıkan buzağı paralarının yatıp yatmadığını T.C. kimlik numarasına göre sorgulamak da mümkün oluyor. Tüm bu bilgiler ışığında buzağı paralarını online ortamda dahi pratik bir şekilde sorgulamanız mümkün oluyor. İşte bu konuya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

2021 yılı itibariyle belirlenen desteklemeler vasıtasıyla son zamanlarda buzağı paralar başta olmak üzere farklı desteklemeler de karşımıza çıkıyor. 2022 yılı itibariyle uygulanacak olacak gübre ve sertifikalı tohum kullanımıyla birlikte hayvancılık destekleme esasları da 2021 yılı itibariyle belirlenmişti. Bu aşamadan sonra da pek çok kişi bu desteklerden yararlanmıştı.

2023 buzağı paralarından kimler yararlanacak?

Önemli bir destek paketi olarak karşımıza çıkan buzağı paralarından yararlanmak için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Özellikle işletmelerin bu yardımdan yararlanmaları için buzağıların 2021 yılı itibariyle doğmuş olması gerekiyor. Ayrıca bu buzağıların TÜRKVET ile e-ıslah platformlarına kayıtlı olması da gerekiyor.

Bununla birlikte buzağıların hem işletmelerde doğmuş hem de en az 4 ay süreyle yaşamış olması gerekiyor.
Arada en az 50 büyük baş dişi sığırına sahip olan ve soğutma tankı da bulunan işletmelerin 4 ay süre sonrasında buzağıları satabilecekler. Böylece üreticiler desteklenirken ülkemizde hayvancılığın gelişimi noktasında da karşımıza geniş kapsamlı seçenekler çıkıyor. Bu aşamada ödemelerin ne zaman yapılacağı da önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

2023 buzağı paraları ne zaman alınacak?

Buzağı paraları gündeme geldiği zaman buzağının doğum tarihinin dikkate alındığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu aşamada buzağının doğum tarihinin 210-295 gün öncesinde olması gerekiyor. Bu aşamada e-ıslah platformuna da buzağının kayıtlı olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra 1 ve 20 baş buzağıya kadar destek tutarının tamamı ödenirken, 21 ve 100 arası buzağının parasının yüzde 75’i, 100 ile 150 buzağı destek parasının da yüzde 50’si peşin ödenecek.

 

Başa dön tuşu