Ekonomi

ARTIK O Sosyal Yardım 900 TL’den 2500 TL’ye yükseldi! Başvuru nasıl mı yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama da sosyal yardım paralarına zam yapıldığı söylendiği aslında pek çok sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşın dikkatinden kaçmıştı. Ekim ayı itibari ile yeni sosyal yardımlar konusunda gelişmeler açıklanmışken 900 TL’den 2500 TL’ye kadar sosyal yardım zamları olduğunu sizlere söyleyelim

E Devlet üzerinden yapılan bir yardım başvurusu açıldığı ve bu başvurunun sonucunda ise geçtiğimiz sene içerisinde 900 TL verildiği, sosyal yardımlara yapılan zamlar ile birlikte bu 900 Liranın vatandaşa 2500 lira olarak yansıtılacağı söyleniyor.

Adım Adım sosyal  yardım nasıl yapılır konusuna değinelim istedik.

Artık çoğu sosyal yardım başvurusu E-devlet üzerinden gerçekleşmekteyken bunlardan son olarak karşımıza çıkan 2500 TL yardım için adım adım sizlerle beraber başvuru detaylarını inceleyeceğiz.

E-Devlet hesabınız yoksa artık PTT’ye gitmeden evinizde bilen biri tarafından kimliğinizin elinde olması kaidesiyle şifrenizi oluşturabileceğinizi sizlere söyleyelim

Edevlet üzerinden aldığınız şifre ve kimlik numaranız ile E-Devlet platformuna giriş yaparak sosyal yardım başvurusu için ilk adımı atmış oluyoruz. Sorgulama, başvuru  ve ödeme hizmetlerinin hepsinin detayına artık E Devlet üzerinden ulaşabiliyoruz.

E Devlet’e giriş yapılması akabinde Ana sayfada karşımıza çıkan Kurumlar sekmesini kullanacağız.

Arama kısmına Aile yazarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine ulaşacağız.

Tıklama sonrasında karşımıza çıkacak olan sosyal yardım başvuru hizmeti olurken, karşımıza çıkan yeni başvuru kısmına tıklamamız ile sisteme giriş yapıyoruz.

Bu başvuruyu yapabilmek için sistem sizin karşınıza 5 soruluk bir ekran çıkarmakta.

yanlarında bulunan ‘online’ tikini işaretlememiz yola devam ediyoruz.

Bu bilgilerde mavi tik oluşması sonrasında devam diyerek size sorulan ‘İsim, soyisim, kimlik no, telefon no,’ gibi bilgileri de giriyoruz.

E-devlet’te bu üç işlemi tamamlamanız akabinde karşınıza çıkacak olan  ‘Aile Destek programına başvurmak istiyor musunuz’ sorusu yanıtı sizi 2500 lira sosyal yardıma ulaştıracaktır.

E-devlet’te yapılan bu yardım Doğalgaz yardımı olarak geçiyor. 900 TL olan bu yardım bu sene 2500 Tl olarak yükseltildi.
Ekim ortası Kasım ayı gibi sonuçlanacak olan bu sosyal yardım projesi ödemeleri de bu zamanlar da yapılacak.
Mevcut Doğalgaz fiyatlarının çok artması ile birlikte doğalgaz yardımı 2500 TL’ye yükseltildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
İhtiyaç nedeninizi belirtiniz kısmında sadece doğalgazla ısınanlar değil de evi kömürlü olanlarında 2500 TL yardımdan faydalanabileceğini sizlere söyleyelim.
İhtiyaç ve taleplerinize doğalgaz yardımı ya da ısınma yardımı almak istiyorum yazabilirsiniz.
Ancak Aile destek yardımına başvuranlar Doğalgaz yardımı alamayacak ve bu başvuru sırasında karşınıza çıkan başka yardım başvurunuz var mı sorusuna da hayır seçeneğini işaretlemeniz lazım.

Başa dön tuşu