Ekonomi

Yardım Parası 1500 TL Oldu! Bu Ay Sonuna Kadar Sosyal Yardımlaşma ve PTT Verecek

Yardım parası almak isteyenler 1500 TL almak için başvuru yapabilecekler. Yardım parası bilindiği gibi özellikle pandemi döneminde devlet tarafından dar gelirli ailelerin hesaplarına yatırılmıştı. Nakit sıkıntısı yaşayan ve başvuru şartlarına uygun olan kişiler yardıma muhtaç olması durumunda da 1500 TL’ye kadar pandemi yardımı devamı olan faz ödemelerinden alabilecekler. Bu yardımları alabilmeniz için bazı şartlara uygun olmanız gerekmektedir.

Aile geliri asgari ücretin 3’de 1’i kadarsa ve azsa bu kişiler dar gelirli aile kapsamına alınmaktadır ve yardım parası için başvuru yapabileceklerdir. Eğer bir iş yerinde çalışmıyorsanız da devlet destekli yardım parası alabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra hemen hesaplarınıza ödemeler yapılacak ve değerlendirme sonucunu da e-devlet üzerinden takip edeceksiniz.

yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

Yardım parası almak isteyenler başvuru için 1500 TL ödeme alabileceklerdir. Başvuru yapmak isteyenlerin daha önceden sosyal yardımlaşma üyeliği varsa e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru formunu doldurduğunuzda sizlerden iban numarası istenmektedir. Eğer iban numarası yoksa kişilerin PTT’ye kimlik numaraları üzerinden yatacaktır. İBAN numarasına yatan parayı ve PTT üzerinden alacağınız ödemeleri de e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Yardım parası alacak kişiler ayrıca en yakın sosyal yardımlaşma kurumlarına giderek dilekçe yazabilir ve bu paraları alabilirler. Sosyal yardımlaşma üzerinden sadece 1500 tl yardım parası değil ihtiyacınız olan tüm yardımlardan da faydalanabilirsiniz. Çocuğu olan ve okula giden kişilere kırtasiye yardımı, yardıma muhtaç olan kişilere kömür yardımı ve gıda yardımı yapılmaktadır. Ayrıca sosyal yardımlaşma kurumları üzerinden giyecek yardımı ve ayakkabı yardımı da alabilirsiniz.

Başa dön tuşu