Güncel

1 Ağustos PTT az önce duyuru paylaştı! İhtiyaç sahiplerine koşulsuz şartsız 1.000 TL! Şubeden hemen alın!

Pandemi gibi zorlu günlerde kendini gösteren PTT devlet destekli yaktığı kampanyalar ile kendini gösterdi. Biz bize yeteriz adı altından milyonlarca kişiye hane yardımı yapıldı. İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yardımlar durdurulmadan devam etmektedir. Yine PTT aracılığı ile yapılan yardımlarda siz de hak sahibi olabilirsiniz. Yazımızın devamında kimler faydalanabilir?

Kaç TL yardım yapılıyor? Özel şartları neler? Gibi bir çok konuya değinerek akıllardaki soru işaretlerini kaldıracağız. Sosyal yardımlar bir çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Bunlara hak sahibi olup olmadığınızı öğrenmek için ne yapmanız gerektiğine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Peki, bu yardımlardan kimler faydalanabiliyor? İşte bu soruya dair merak edilenlerin tamamı!

Kimlere Yardım Yapılıyor?

Bakanlık tarafından tespit ve tasdik edilen herkes bu yardımlardan faydalanabilir. Yapılan yardımların amacı ihtiyaç sahiplerine bu zorlu günlerde biraz olsun rahatlatmaktır. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre 45 farklı sosyal yardım kampanyası mevcuttur. Yapılan yardımlar içerisinde size uygun olanı tespit edip başvuru yapabilirsiniz. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bununla beraber bağlı olduğunuz ilin valiliğine bizzat müracaat ederek başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru formları ve tüm gerekli evraklar tamamen ücretsizdir. Sosyal yardıma ihtiyaç duyan herkes gerekli başvuruları yapabilir. Gelir testi sonucunda uygun bulunan kişiler ilgili yardımlardan faydalanabilmektedir. Birçok sosyal yardım PTT aracılığı ile ödenmektedir. 1,000 TL den 4,250 TL ye kadar yapılan sosyal yardımlar, devlet kurumu ödemeleri PTT aracılığı ile yapılmaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında yapılan sosyal yardımlardan yararlanmak söz konusu olduğu zaman elbette ki karşımıza birtakım özel şartlar çıkmaktadır.

Sosyal Yardım Almanın Özel Şartları?

Her ay düzenli olarak ödemleri PTT aracılığı ile yapılan sosyal yardımlardan faydalanmak için özel şartlar vardır. Ancak bu özel şartları karşılayan kişilere belli bir süre veya ömür boyu sosyal yardımlar yapılmaktadır. Sosyal yardım almanın özel şartı ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamaktır. 45 farklı alanda yapılan sosyal yardımlardan birinden faydalanmak için gerekli başvurular yapılmalıdır. Onaylanan başvurular devam eden ayda ödenmeye PTT aracılığı ile başlanır.

 

 

Başa dön tuşu