Güncel

13 Ağustos Almanya, Türk işçi alımına başladı! Saatlik ücret 300 TL oldu! İşte Almanya işçi alımı başvuru şartları

Bilindiği gibi Almanya tarafından Türk işçi alınacağı geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Bu kapsamda yeni gelişmeler oldu. Alman basınında yer alan haberlere baktığımız zaman personel için Türk tarafından çok az başvuru olduğu belirtilmişti. Beklenenden daha az işçinin gelmesinin sebeplerinden biride sürecin uzaması ve alınacak işçilerin yeteri kadar bilgilendirilmemesi geliyor.

Yalnızca 1 kişi alındı 

Herkesin bildiği gibi yalnızca Frankfurt Havaalanına 2000 olmak üzere toplamda 7200 Türk işçisi havaalanlarında istihdam edilecekti. Fakat 1 işçi alımı yapıldı. Almanya’da yer hizmetleri sağlayıcıları işverenler derneği başkanı Thomas Richter, “Önümüzdeki zamanlarda Türkiye’den 145, belki 150 çalışan yardım etmeye gelecek” şeklinde konuştu.

Bild am Sonntag Gazetesi, yaşanan gecikmelerin unsurunu Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel’e sordu. Beisel, sorunun vakit alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını ifade etmişti. Sadece özgeçmiş kontrolünün en az 6 hafta sürdüğünü bildiren Richter, fakat bu durumun da değiştiğini belirtti. “Birçok havalimanındaki durum, onay sürecini de hızlandırdı şeklinde görüş bildirdi.

Saatlik ücret 300 TL oldu

Türkiye’den alınması beklenen işçiler bağlamında saat ücreti en az 300 TL oldu.

Almanya’nın yanı sıra, Hollanda, Fransa, İsveç ve Hollanda gibi çok sayıda ülke personel alacak. Libya, Kuveyt, Ürdün ve Katar da Türk işçi alımı özelinde ilanlar yayınlıyor. Yurt dışında çalışacaklar amacıyla yayınlanan ilanların bazılarında dil koşulu da aranmıyor. Nitelikli personel alımı gerçekleştirmek isteyen ülkeler, maaş, sosyal haklar ve kalacak yer konusu ile ilgili bile pek çok olanak sunuyor.

Başa dön tuşu