Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjde! Hemen hesaba yatıyor

Son dönemlerde bilhassa yükselen kira fiyatları çoğu dar gelirli ailenin zorlanmasına sebep olmuştur. Bu husus ile alakalı şu an iki ayrı kurum çalışmalar yürütmekte ve belirli şartları taşıyan vatandaşlara 1000 TL’nin üstünde yardımlar yapılmaktadır.

Şartlara baktığımız zaman dar gelirli olduğunu kanıtlayabilme ve ekonomik yönden aylık hane gelirinin yetersiz olduğunu belgeleyebilme şartı bulunmaktadır. Hane gelirli yüksek olan ailelere ne yazık ki yardım yapılmamaktadır. Eğer sizde barınma ihtiyacınızı gidermekte zorlanıyorsanız devlet kurumlarından yardımlardan anında faydalanabilirsiniz.

Hangi Kurumlar Yardım Veriyor?

Kira yardımları kurumlar bağlamında organize edildiğinden kaynaklı her kentte kira yardımı almanız olası olmayabilir. Şehrinizde hangi kurumlardan yardım alabileceğinizi öğrenmek isterseniz Belediyelere ya da Sosyal Yardım ve Dayanışma Kurumunu şubelerine dilekçe verebilirsiniz.

Hem de birtakım özel vakıflarda yardımda bulunabildiğinden dilekçe verdiğinizde özel kurumların yardımlarında da haberdar olabilirsiniz. Başvuru süreci ardından sizden istenen belgelerin nerelerden alınacağını da iyice öğrenmeniz boşa vakit harcamadan çok daha süratli bir şekilde müracaat yapmanızı sağlayacaktır.

Kira Yardım Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru yaptığınız kuruma göre istenen belgeler ve doldurulması gereken formlar değişkende olsa sizden istenen belgeler arasında yoksulluk kâğıdı yer alacaktır. Bu kâğıdı ikamet ettiğiniz bölümde ki muhtarlıktan almanız mümkündür.

Başvuran vatandaşa ait olan nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgâh belgesi de istenen belgeler içindedir. Bazı kurumlar gelir belgesi de isteyebilmektedir. Bu belgeyi çalıştığınız kurumdan ya da E-Devlet üstünden temin etmek mümkündür.

 

Başa dön tuşu