Güncel

10 TL’ye düştü mü? TARİHİ İNDİRİM GELDİ! 9 Eylül 1 LT benzin ve dizel (motorin) kaç TL oldu? Epgis Shell, Opet, Po, BP akaryakıt fiyatları!

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında petrol fiyatları 130 dolar seviyesini geçmişti. Ancak kısa bir süre önce akaryakıt fiyatlarında indirim gerçekleşti. İndirim sonrasında ise petrolün varil fiyatı 110 dolar seviyelerine geriledi. Bu nedenle çoğu vatandaş indirimlerin devamlı olup olmayacağını araştırmaktadır.

Sürücüler arabayı düze çıkartıyor! Benzin ve dizel 10 liraya inecek! Böyle bir açıklama yok! Ünlü uzman kesin konuştu!

Uzmanların görüşlerine göre petrol fiyatlarında kısa süre içerinde yeni fiyat güncellemelerinin olması beklenmektedir. (haberkolik.net) Peki, indirimin detaylarında neler var? İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntıların tamamı bu yazımızda yer alıyor!

İndirim Pazartesi Gecesi Gelebilir

Uzmanların görüşlerine göre indirim eylül ayının başlarında yapılacak. Bu nedenle çoğu kişi eylül ayının ilk pazartesi gününü beklemektedir. Eğer hafta başı indirim yapılırsa indirim miktarı 2 lira 38 kuruş ile 2 lira 66 kuruş arasında olması beklenmektedir. Bu sayede benzin ve motorin fiyatları tekrar 20 TL’nin altına düşecek.

EPDK’nın Fiyat Çözümü

EPDK bilindiği üzere her ayın ilk haftası belirlenen günlerde önemli petrol dağıtım şirketleri ile toplantı yapmaktadır. Bu ay ki toplantı 5 Eylül pazartesi günü gerçekleşecek. Yapılacak olan toplantıda dağıtım şirketlerinin öneri kıyaslanarak bir fiyat belirlenecek. Ancak bu ay ki toplantının petrolün baraj seviyesinin belirlenmesi üzerine olması bilinmektedir. Bu sayede yapılacak olan zamlar aylık olarak yapılacak.

Kart Ödemelerinde Fiyat Farkı Olacak

EPDK Ağustos ayında ki toplantısı sonrasında Eylül ayından itibaren komisyon farkı sistemine geçileceğini duyurmuştu. Komisyon farkı ise sadece kart ile yapılan alımlar için geçerli olacak. Komisyon farkı ise henüz resmi olarak paylaşılmadı. Ancak Pazartesi günkü toplantı sonrasında farkın duyurulması düşünülmektedir.

Öte yandan akaryakıt fiyatları mesafeye göre de değişmesi gündemde. Ancak bu karar ile ilgili de resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Akaryakıt üretim ve dağıtım şirketlerinin EPDK’ya sunduğu teklif önerisinde petrolün en çok satış yaptığı ve en az satış yaptığı bölgelerin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca az satış yapılan yerlerin fiyatlarının bir miktar daha pahalı olması önerisinde bulunuldu.

Brent Petrol Çakıldı

Petrol Ofisi akaryakıt fiyatları!

 

Opet akaryakıt fiyatları!

İstanbul Anadolu Yakası: 19.24 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 19.23 Türk Lirası
Ankara: 19.36 Türk Lirası
İzmir: 19.35 Türk Lirası

Motorin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 24.83 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 24.81 Türk Lirası
Ankara: 26.1 Türk Lirası
İzmir: 26.12 Türk Lirası

Shell akaryakıt fiyatları!

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 19.21 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 19.21 lira
Ankara: 19.35 lira
İzmir: 19.33 lira

Motorin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 24.86 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 24.88 lira
Ankara: 24.92 lira
İzmir: 24.95 lira

BP akaryakıt fiyatları!

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 19.21 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 19.20 lira
Ankara: 19.34 lira
İzmir: 19.31 lira

Motorin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 24.82 lira
İstanbul Avrupa Yakası: 24.80 lira
Ankara: 24.91 lira
İzmir: 24.94 lira

Başa dön tuşu