Güncel

15 Ağustos son dakika: PTT’den sınavsız KPSS şartsız gişe ve dağıtıcı elemanı alımı başladı! PTT personel alımı başvuru şartları

2022 yılı itibari ile işsizlik oranı diğer yıllara göre oldukça artmış durumda. 202 yılında PTT genel müdürlüğü tarafından 50 bin işçi alımının yapılacağı duyurulmuştu. Ancak son iki yıl içinde beklenen ilan bir türlü yayımlanmadı. Ancak uzmanların görüşlerine göre PTT KPSS şartı aramadan yeni işçi alımının yapılacağını duyurdu. Ancak konuyla ilgili henüz resmi tarihler açıklanmadı.

İş ilanında ki ağırlıklı kadrolar gişe ve dağıtıcı elemanı olacak. Bu kadrolar dışında ise büro memuru, avukat, mimar ve mühendis kadrolarına da personel alınacağı tahmin edilmektedir. İlerleyen günlerde kadro sayılarının netleşmesi tahmin edilmektedir! Tüm bu bilgiler doğrultusunda PTT KPSS puanına gerek kalmadan alım yapacağından son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor!

PTT Genel Başvuru Şartları

PTT ilanlarına başvuru yapıla bilinmesi için adayların taşıması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise genel olarak şu şekildedir. Adayların 18 yaşından büyük ve 35 yaşından küçük olması gerekmektedir. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup herhangi bir şekilde adli sicil kaydının da olmaması gerekmektedir. Adayların askerlik ile de ilişiğinin olmaması aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Başvuru sonrasında adaylara sözlü ve yazılı olmak üzere iki farklı sınav yapılmaktadır. Adayların uygun kadrolara yerleşebilmesi için bu iki sınavdan başarılı olmadı da gerekmektedir. Son olarak ise çalışan adayların veya çalışma geçmişi olan adayların herhangi bir şekilde disiplin cezası almamaları da gerekmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında PTT personel alımı için hangi tarihi takip etmeliyiz? İşte detaylar!

PTT Personel Alımları Ne Zaman Başlayacak?

PTT personel alımlarının kadro sayılarının tamamlanmasından ve ilan edilmesinden sonra başlayacağı tahmin edilmektedir. Uzmanların ve yetkililerin düşüncülerine göre personel alımları 2022 yılının sonlarına doğru özellikle kadım ve aralık aylarında yapılması düşünülmektedir.

Başvuruların başlamasından sonra adaylar e devlet şifreleri ile online başvuru yapması gerekmektedir. Öte yandan iş ilanlarına şahsen başvuru kabul edilmemektedir. Bu nedenle PTT ile kariyer hedefi olan kişilerin belirli aralıklar ile PTT duyurular adresini takip etmesi gerekmektedir.

 

 

Başa dön tuşu