Teknoloji

Amazon Prime Sessiz ve Ağır Ağır Geldi! Bomba Gibi Geliyor!

Dijital platformların savaşına gözden çıkarılan bir rakip eklendi!

Türkiye’de 14 Haziran’da Disney Plus’un da yayına başlamasıyla dijital dizi ve film platformlarındaki savaş kızışmıştı. Netflix abonesini kaybetmeye başlamışken Disney Plus fırtınası ise büyük hayal kırıklığı olmuştu. Exxen, blu tv, gain gibi platformlar ise gereken ilgiyi görememişti.

Dijital platformların bolluğu çok olsa da fiyatları ise ortalama üzeri olunca abonelik iptalleri başlamıştı.

EK OLARAK HEM UCUZ HEM ÜCRETSİZ KARGO HEM BEDAVA OYUNLAR!

Amazon Prime ise bu platformların çok aksine oldukça düşük diğer platformların yanında komik kalacak bir rakamla hizmet veriyordu. Üzerine de üyelik yapanlar Amazon’dan alışverişlerinde kargo ücreti ödemiyor ve Gaming bölümünde ise belirli zamanlarda belirli oyunları ücretsiz indirebiliyordu.

Ancak Amazon Prime Video’da Türkçe yapımlar yok ve Türkçe dil desteği ise sınırlı yapımlarda vardı. Amazon Prime Türkiye’ye pek önem vermiyor derken harika bir stratejik hamle yapmış!

STRATEJİK ZAMANLAMA BEKLENMİŞ!

Amazon Prime tam büyük umutlar beslenen ve görkemli bir açılışla Türkiye’ye gelen Disney Plus’un hayal kırıklığı olduğu anlaşıldığı ve Netflix’in popülaritesinin bittiği bir dönemde atağa geçti.

Amazon Prime Türk yapımlarının startını verdi. İşe önce Müslüm, Dilberay gibi pek çok Türkçe filmleri platformlara getirerek başladı. Şimdi ise ilk yerli yapımlarının onayını verdi.

Amazon’un ilk Türkçe yapımı başarılı ve güzel oyuncu Burcu Özberk ile başarılı popçu Murat Boz’un başrolünde yer alacağı Rüyanda Görürsün adlı filmi oldu. Film için start verildi. Filmin oldukça ilginç ve ses getiren bir senaryosunun olduğu öğrenildi.

Gelen bilgilere göre Amazon’un sıradaki yerli yapım projeleri de yakında açığa çıkacak.

Amazon’un bu hamlesi adeta stratejik bir deha olarak yorumlandı. Amazon böylelikle sosyal medyadaki etkileşim yarışına katılmayarak hem daha entelektüel farklı bir imaj çizdi hem de sessiz ve derinden ağır ağır geldi.

Başa dön tuşu