Güncel

Çalmadan oynayacaksınız! Cüzdanında 5 TL ve 50 TL varsa dikkat: Köşeyi döndünüz! Hemen bakın

Ortaya çıkan son bilgilerden sonra herkes cüzdanını kontrol etti. Özellikle beş ve elli lirası bulanan kişileri yakından ilgilendiren haberler ortaya çıktı. Beş lirada hata fark edildi ve bu para 50 TL üzerinden satışa çıktı. Öte yandan bu hatanın elli lirada da ortaya çıkmasından sonra yüksek fiyatlardan bunların satışı söz konusu oldu.

Herkesin cebinde olabilir! Mutlaka kontrol edin! Bu 50 TL’yi görmeyen dizini dövüyor! Meğer servet ediyormuş…

İnsanların çoğu bilmese de basımı hatalı olan bu paralara sahip olmak isteyen pek çok insan var. Bu nedenle cüzdanları kontrol etmekte fayda vardır. Bilmeden köşeyi dönmüş olabilirsiniz. Özellikle son günlerin gündeminde bulunan konuların arasında basım hataları olan paralar büyük ilgi görüyor. Ayrıca 200 TL için de bu hatanın olması mümkün.

Merkez Bankası Açıkladı

Durumun ortaya çıkışı Sezgin Yılmaz isimli vatandaşın başına gelenlerden sonra oldu. Van ilinde ikamet eden bu kişi yapmış olduğu alışverişin ardından eline geçen beş liranın hatalı bir şekilde basıldığını fark etti. Bu hata paranın üzerinde yazan beş rakamının yarısının mevcut olmamasıydı.

Parayı Merkez Bankası’na götüren kişi hatalı basım olduğunu doğrulayarak paranın koleksiyonerlerin ilgisini çekip çekmeyeceğini merak etti. Böylece paraya 50.000 TL paha biçerek satmaya çalıştı. Bu arada özellikle son zamanlarda bu tarz paralara dair koleksiyon yapanların sayısında ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Bu aşamada hatalı basım paraların da dikkat alınması şarttır.

Hatalı Basım Paralar Kazandırdı

Hatası bulunan bu paralar gerçekten de bazı kişilerin dikkatini çekmeyi başardı. Aynı şekilde Düzce’de yaşayan ve bir öğrenci olan Yasenur da sahip olduğu beş liranın hatalı olduğunu düşünerek sosyal medyaya ekledi. On üç yaşındaki genç kız bunun için 1000 TL talep etti. Bu parayı kendine yeni bir bilgisayar almak için kullanacağını söyleyen kız uzaktan eğitimi için yararlı olmasını istiyor.

Son zamanlarda özellikle öne çıkan ve büyük ilgi gören hatalı paralar bazıları için önemli miktarlar kazanmanın yolu olabilir. Zira insanların bir kısmı bu tarz paraları biriktirmekle ilgilendiği için yüksek meblağlar ödeyerek satın alabiliyor.

Başa dön tuşu