Güncel

2022 Ekim ayı PTT personel memur alımı ilanları açıklandı! En az 9.000 TL maaşla PTT resmi şartları açıklandı

Posta ve telgraf şirketi (PTT) 2023 senesine kadar 50 bin kişilik işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. 50 bin kişilik boşluğun 2019 ve 2020 senelerinde doldurulması planlanmasına karşın alım gerçekleşmedi. Yaklaşık olarak 55 bin vatandaşın istihdam edilmesi planlanmaktadır. İstihdam alanlarının ise çoğunluklu olarak gişe ön memuru ve dağıtım personel olması bekleniyor. Bu kadrolara ek olarak çoğu meslek grubunun da istihdam edilmesi muhtemel!

2022 PTT Memur Alımı Hangi Kadrolara Yapılacak?

3,5 senedir beklenen PTT ilanı bir şekilde yayınlanmamıştı. Resmi bir açıklama gelmese de 55 bin kişilik işçi alımı kadroları şu şekilde olması beklenmektedir. Gişe memuru, Mühendis, Dağıtım elemanı, Avukat, Mimar, Tekniker… Bu kadrolara ise kaç kişilik alım uygulanacağı şimdilik belirtilmemiştir.

2022 PTT Memur Alımı Şartları Nedir?

PTT işçi alımı haberleri vatandaşlar bağlamında okunduktan sonra çok sayıda vatandaş şartları merak etmeye başladı. PTT Memur olma şartları şu şekildedir: T.C. vatandaşı olmak, Askerliği yapmış olmak, Kamu haklarından yasaklı olmamak, Başvuru ardından yapılacak olan sözlü ve yazılı sınavda başarılı olmak. Hem de 18 yaşından ufak 35 yaşından büyük olmamak lazımdır.

2022 PTT Memur Alımı Diğer Şartları

PTT memur alımlarına yalnızca Türk vatandaşı olan adaylar başvuru gerçekleştirebilir.

KPSS puan şartının sağlanması kurumun belirlediği taban puanda puana sahip olunması.

Başvuru yapılacak olan kadronun öğrenim şartlarının sağlanması.

Kadrolar göre belirlenecek olan yaş şartının sağlanması.

Kamu haklarından yasaklı olunmaması

Erkekler için askerlikle ilişiğinin olunmaması.

Mesleki tüm koşulların yerine getirilmesi.

 

Başa dön tuşu