Ekonomi

Devlet Destekli 600 TL İçin 12 Ay Ödeme Alacaksınız! Başvuru Yapan Bugün Hemen Alabilecek

Devlet destekli yardım parası ve maaş almak isteyenler için son zamanlarda oldukça fazla araştırma yapılmaktadır. Devlet yaptığı yardımlar ile birlikte vatandaşların dar gelirli aile statüsünde olması durumunda destekler vermekte devam etmektedir. 12 ay boyunca 600 TL destek almak isteyenler için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir duyuru paylaştı.

Dar gelirli olan ve geçinmekte zorlanan kişilere verilecek olan bu yardımlarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım parası olarak başvurusunu yapacak olan kişilere her ay, aylık olarak da destekler vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olan ailelere verilecek olan bu destekler son zamanlarda oldukça merak edilmektedir.

AİLE DESTEK PARASI BAŞVURUSU

Aile destek parası başvurusu yapacak olan kişiler için e-devlet üzerinden destek verilmektedir. Aile destek başvurusu yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması durumunda ödemeler verilmektedir. Mavi kart sahibi olan ve yerleşim yeri yurt dışında olan kişiler bu ödemeleri almaktadır. Ayrıca 18 yaşından küçük olan kişiler ödemeleri almak için başvuru yapması gerekmektedir. 18 yaş üzerinde olanlara bu ödemeler verilmez. Öte yandan destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 TL’den az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 TL’nin altında gelir varsa destekten yararlanılabilir.

Başa dön tuşu