Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! ÖTV indirimi son dakika geldi mi? Otomobilde ÖTV sıfırlandı mı?

Gece geç saatlerde gelen haberler otomobil almak isteyen vatandaşları umutlandırdı. Cumhurbaşkanı ÖTV ile ilgili imzayı attı. Peki ÖTV indirimi son dakika geldi mi? Otomobilde ÖTV sıfırlandı mı?

Gece geç saatlerde Resmi Gazete’de çok önemli karar açıklandı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan tebliğ ile ÖTV için “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” olarak belirtildi. Böylelikle Cumhurbaşkanı, motorlu otomobil ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek, sıfıra çekebilecek. Peki ÖTV indirimi son dakika geldi mi? Otomobilde ÖTV sıfırlandı mı?

Otomobilde ÖTV sıfırlandı mı?

ÖTV’de yapılan bu değişiklik ile araba almayı düşünen vatandaşlar büyük bir heyecana kapıldı. Bu bağlamda ÖTV’de indirim yapılması gündeme gelebilir. Cumhurbaşkanı’na motorlu otomobil ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar artırma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı.

Verilen yetki vatandaşları beklentiye soktu

Buna göre, maddedeki “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi ve ÖTV sayılı listede önceki programda Bakanlar Kurulu’nun “motorlu vasıtaların ÖTV oranlarını bir katına artırma ya da sıfıra kadar indirme” yetkisi, Cumhurbaşkanınca “ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma ya da sıfıra indirme” olarak tekrardan düzenlendi.

Farklı farklı uygulanabilecek

İlgili maddede oluşturulan başka düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı ayrıca; tespit edilen ÖTV ve matrah sınırları içerisinde kalmak şartıyla 87.03 GTİP numarasında yer alan motorlu otomobiller bağlamında değişik matrah grupları yapılacak. Malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla değişik oranlar belirlemeye yetki sahibi olacak.

Başa dön tuşu