Ekonomi

Son Dakika Haberi Geldi: Çocuğu Olan Bireylere PTT Bankasından Para Verilecek!

Son Dakika Haberi Geldi: Çocuğu Olan Bireylere PTT Bankasından Para Verilecek! Ödemeler ise Hanedeki Çocuk Sayısına Bağlı Bir Şekilde Biçimlenecek…

PTT’den devlet destekli kampanyalar gelmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen tüm bu ödemelerde PTT’den kimliğinizle işlem yapabilirsiniz. Devlet tarafından sunulan ve çocuk parası adı ile de nam salan bu parayı almak isteyen kişilere 300 ila 600 TL arasında nakit ödeme olanağı sunulmaktadır. Başvuru yapmayı talep edenler, dilerlerse internetten dilerlerse de SGK’dan başvuru yapabilir.

Her aile için sağlanan çocuk parası yardımı, kişilerin çocuk sayısı doğrultusunda şekillenir. Çocuğu bulunan aileler için ödenen bu ödemelerde 300 TL, 400 TL ve 600 TL gibi ödemeler alınabilir. Üç çocuk için ilk kez başvuruda bulunacaksanız da 1300 TL ödeme almış olacaksınız. Bu kampanyaya katılacak olanlar, 2015 senesi sonrasında doğan çocukları için ödeme alabilirler. Kimlik numarası ile beraber internetten başvuru yapma olanakları da vardır.

Yeni doğan çocuk yardımı adı ile de bilinmekte olan bu yardıma aile.gov.tr üzerinden kimlik numaranızla başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden de başvuruda bulunabilirsiniz. İlk çocuğunuz adına 300 TL ve ikinci çocuğunuz adına da 400 TL, üçüncü çocuğunuz için de 600 TL ödeme alabilirsiniz. İlk kez doğum yaptıysanız 300 TL alabilmiş olacaksınız. Şimdiden güle güle iyi günlerde harcamanızı diliyoruz, çocuklarınızla geçireceğiniz mutlu ve huzurlu günler dileriz.

Başa dön tuşu