Güncel

Bugün başladı! Kanada ve Finlandiya’ya 70 bin TL maaşla 40 bin vasıflı vasıfsız işçi alımı yapılıyor! İşte başvuru şartları

Kanada ve Finlandiya son günlerde işçi alımını hızlandırarak 40 bin vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapacağını duyurdu. 70 bin TL maaşla yapılacak olan işçi alımının ardından milyonlarca kişi iş başvurularına bakmaya başladı bile. İşçi alımının hangi gruplarda olacağı merak edilen gelişmeler arasında bulunuyor.

35,993.23 TL aylık maaşla Rusya, Almanya, Irak, Cezayir vasıfsız işçi alıyor! İşte yurt dışı ilanları başvuru şartları

Dünyanın 2 süper gücü olarak ön plana çıkan Kanada ve Finlandiya modern hayatıyla eğitim sisteminin kalitesiyle her daim adından sıklıkla söz ettirmeyi başarıyor. Bilindiği üzere ülkemizde özellikle son zamanlarda ekonomik sıkıntılar insanları yurtdışında çalışmaya itti! Bu noktada Kanada ve Finlandiya gibi ülkeler; hem yaşam koşulları hem de çalışma şartları açısından iddialı bir konumda yer almaktadır.

İşçi Alımına Büyük İlgi!

 Nüfus düşüklüğünden ötürü son günlerde her iki ülkede işçi alımı yapmaya karar verdi. Vasıflı ve vasıfsız işçi alımında ön plana çıkan meslek grupları arasında %60’lık payı inşaat işçileri kapsıyor. Geri kalan %40’lık pay ise hizmet sektörü olarak ön plana çıkıyor. İşçi alımının gelecek günlerde daha fazla artırarak 60 binin üzerine çıkartılması beklenen gelişmeler arasında bulunuyor.

Kanada ve Finlandiya işçi alımına kişiler büyük özen ve ilgi gösteriyor. Fakat şunu belirtmek gerekir ki işçi alımının mülakat sistemiyle yapılacağı bir gerçektir. İşçi alımında özellikle hizmet sektöründe başvuru yapacak olan kişilerden İngilizce dil bilgisi zorunluluğu bulunuyor. Bunun yanında lise ve üniversite dengi okullardan mezuniyet şartı da kişilerde aranan nitelikler arasında bulunuyor. Kanada ve Finlandiya işçi başvurularının gelecek zaman dilimleri içinde başlaması bekleniyor.

Yabancı Dil Önemli!

Başvuru işlemleri her iki devletin kendi web sitesi kaynakları üzerinden yapılabilecek. Dolayısıyla bu süreçte yabancı dil bilgisi son derece önemlidir. Yabancı dil bilgisi konusunda yetersiz bir kişiyseniz, İngilizce bilen bir kişiden bu süreçte yardım almanız başvurunuzun sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için etkili olan etmenler arasında bulunuyor. Başvurular elektronik ortam üzerinden yapılacak. Başvuru sonucu olumlu olarak sonuçlanan kişiler konsolosluk binalarına giderek mülakata tabii tutulacaklar. Mülakattan olumlu puan alan kişiler ardından işlemlerine başlayabilecek!

AYLIK 4.000 EURO MAAŞLA İŞÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Başa dön tuşu