Güncel

18-63 yaş arası başvurana para yağacak! PTT’ye TC kimlik kartınızla gidin paranızı hemen alın!

Son zamanlarda yaşanan kötü günlerden özellikle dar gelirli vatandaşlar oldukça etkilenmişti. Neyse ki onların yaşadığı bu olumsuz durumun giderilmesi için yardımların gelmesi gecikmedi. Sosyal medyada her yaştan ve her kesimden vatandaşa ödeme yapılacağına dair haberler gelmeye başladı. Ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı ve destek için başvuru yapmanın yeterli olacağı gelen ilk haberler arasında yer alıyor.

Ödemesi onaylanan vatandaşlar paralarını hızlıca alabilecekler. Geçtiğimiz aylarda gelen destek ödemesi haberlerinin ardından yeniden ödemeler olacağına dair haberler gelmeye başlaması pek çok aileyi sevindirdi. Birçok aile gelecek güzel haberleri beklemeye başladı. Bilindiği üzere PTT yardımların ödenmesi konusunda her zaman ön plana çıkıyor. Peki, bu yılki destek ödemelerinde neler var? İşte ayrıntılar!

Doğalgaz Yardımı Geliyor

Özellikle kış aylarında doğalgaz hem ısınma hem de genel kullanım için oldukça önemli bir yere sahip olmakta. Doğalgazın temiz enerji kaynağı olması hava kirliliği mücadele konusunda da büyük destek sağlamaktadır. Fakat doğalgaz metreküp fiyatların her sene yükselmesi geçim sıkıntısı çeken ailelerin bu kaynaktan faydalanmasını zorlaştırıyordu. Bu da özellikle enflasyondan kaynaklanan can sıkıcı bir sorun olarak karşımıza çıkıyordu.

Bu konuda yapılan çalışmaların ardından geliri belirli bir miktarın altında olan ailelere doğalgaz yardımı yapılacağına dair haberler gelmeye başladı. Bunun için e-devlet üzerinden başvuru yapan ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlamayı başaran kişiler farklı segmentlerde ödemeler alabilecekler. Böylelikle her hane doğalgaz kullanabilecek.

Elektrik Ödemelerine Destek

Günümüzün en önemli kaynaklarından biri olan elektrik haneler için oldukça önemli olduğundan yapılan çalışmalarla artık asgari ücretten daha az aylık ödeme alan ailelere fatura desteği verileceğine dair haberler sosyal medya üzerinden yayılmaya başladı. Bu konuda şartlar henüz kesin olmamakla birlikte PTT’ye kimlik belgesi ve faturası ile giden kişilere dar gelirli olduklarının onaylanmasının ardından yardım yapılacağı konuşuluyor. Fatura desteğinin hanede ki kişi sayısına göre değişiklik gösterebileceği de gelen haberler arasında. Buna göre hanede ki kişi sayısı en yüksek olan evler en fazla yardımı alacaklar.

Başa dön tuşu