Güncel

Anne sütünü artıracak doğal yöntemler

Anne sütü, bebeğin belli bir zamana kadar beslendiği ilk besindir. Anne sütünün, bebeğinizin fiziksel gelişimine katkıda bulunduğu gibi anne ile bebek arasında duygusal bağı güçlendirir. Bebeğin gelişiminde ilk 6 ay anne sütünün önemi kanıtlandığı gibi uzmanlar ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesini söylemektedir. Bu süre içerisinde annelerin endişesi ise bebeklerini yeteri kadar emzirememeleridir. Annenin kendi beslenmesine ve yaşam biçimine dikkat etmesi halinde süt miktarı artacaktır. Anne sütünü doğal yöntemlerle arttırmanın yolları şu şekildedir;

Su: Su anne sütünün büyük bir kısmını meydana getirdiği için, anne sütünü arttırmak isteyen annenin öncelikli olarak en az 2-3 litre su tüketmesi gerekmektedir.

Maden suyu: Bol miktarda mineral içeren maden suları, kan basıncını düzenlediği gibi annenin süt üretiminin artmasına yardımcı olur.

Rezene; Rezene anne sütünün artmasına yardımcı olan bir diğer yöntemdir. Rezeneyi Her gün bir bardak çay olarak tüketmeniz sütün artmasını sağlayacaktır. Rezene çayını yapmak için bir çay kaşığı rezene tohumunu sıcak suyun içine ekleyip demlenene kadar bekleyin. Daha sonra demlenmiş olan çaydan rezene tohumlarını süzerek çayınızı tüketebilirsiniz.

Yeşil yapraklılar: Emzirme esnasında annenin enerjiye ihtiyacı vardır. Ispanak, roka, ısırgan, dereotu, marul, maydanoz, karalahana, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırdıklarından anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda bu sebzeler fitoöstrojen içermesinden dolayı süt üretimini arttıran hormonlara katkı sağlar.

Havuç: Fitoöstrojen bir bitki olduğundan süt üretiminin artmasına yardımcı olur. Ayrıca içinde bol miktarda bulunan beta karoten ve A vitamini anneye enerji sağlar.

Protein: Kırmızı et, keçi sütü, ev yoğurdu, kefir, ayran, humus, köy yumurtası, nohut, mercimek, fasulye, barbunya bol miktarda protein bulundurduğundan anne sütünün artmasında yardımcı rol oynarlar.
Tahin: Her gün bir çorba kaşığı pekmezle ya da salataya eklenerek tüketilecek tahin süt üretimini artırmaktadır.
Somon balığı; Somon balığı omega 3 açısından zengin olduğu için süt üretimi sağlayan hormonların aktifleşmesini sağlar.

Meyve; içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum nedeniyle Kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı, hurma gibi kuru meyveler; kayısı, taze üzüm, ayva, portakal, mandalina, çilek, elma, kiraz, kavun, karpuz, şeftali, avokado gibi zengin c vitamini içeriğine sahip meyveler de anne sütünü arttırıcı özellik gösterir. Aynı zamanda ayva, elma, kuru meyveler kullanılarak hazırlanan şekersiz hoşaflarda anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır.

Başa dön tuşu