Güncel

O ülke 100.000 TL maaşla 90 bin işçi personel alıyor: İşte başvuru şartları ve detayları

Avrupa’nın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre personel ve işçi alımı yapacağını açıkladı. Son zamanlarda işçi sıkıntısı çeken ülke uzun bir aradan sonra işçi almaya karar verdi. İsviçre’ye 90 bin işçi alımı gerçekleştirileceği açıkladı. Biz de haberkolik.net olarak bu yazımızda başvuru şartlarını ve detaylarını derledik. Pandemi yüzünden İsviçre’de çok sayıda işçi işlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Pandeminin bitmesiyle birlikte her şey normal akışına dönmeye başladı. Bu nedenle işçi eksikliği de ön plana çıktı.

100.000 TL maaşla 90 bin işçi personel alıyor

İsviçre yurt dışından işçi alacağını kabul etti. 100 bin TL maaş verilecek. Avrupa’nın en varlıklı ülkeleri arasında yer alan İsviçre’de personellere yüksek maaşlar veriliyor.

Alım kadrolarına göz attığımızda en çok doktor , hemşire, hasta bakıcısı, temizlik görevlisi, emniyet görevlisi, bahçıvan, garson, mühendis, çocuk bakıcısı, öğretmen , tekniker ve teknisyen kadrolarına personel ve işçi alımı gerçekleşeceği belirtildi.

İşte başvuru şartları ve detayları

İsviçre’de iş bulmak bağlamında ilk önce iş arama sayfalarında iş başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra kabul edilmeniz halinde vize işlemlerini halletmeniz için İsviçre Başkonsolosluğuna başvuru yapabilirsiniz. Maaşa baktığımızda saatlik 25 İsviçre Frangı ödeme yapıldığı görülüyor. Bunun şu anda TL karşılığı ise 450 lira olarak öne çıkıyor. Günlük 9 saat çalışan vatandaş ayda 100 bin TL kazanabilir.

 

 

Başa dön tuşu