Güncel

SGK hemen ödemeyi tanımlıyor! Başvuru yapın 100 TL’nizi hemen alın! Şartlar baştan aşağı değişiyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu girişi olan kişiler için yeni ödemeler tanımlanıyor. İş arayan kişilere devletin sunduğu destek ödemelerinden birisi de işe başlama ve iş bulma yardımıdır. Bu yardım aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından iş arayan kişilere yardım yapılıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından kendisine yönlendirilen iş görüşmelerine giden kişilere yılda 3 kez olmak üzere 40 ile 100 TL para ödemesi yapılır. Bunda asıl amaç kişinin yol ve yemek parasını karşılamaktır.

SGK hemen ödemeyi tanımlıyor. Başvuru yapın 100 TL’nizi hemen alın! Şartlar baştan aşağı değişiyor. SGK tarafından İŞKUR üzerinden işe yönlendirilen bir kişinin iş görüşmesine gitmesi için ödeme yapılır. Yılda 3 defaya mahsus verilen bu ödemeler kişi bulduğunda bir defalığına daha verilir. İş bulma yardımı adı altında aradığı işi bulana asgari ücretin 3’te 1’i tutarına ödeme yapılmaktadır.

18 İLE 55 YAŞ ARASINA ÖDEME!

18 ile 55 yaş arasında olan kişilere iş görüşmesine giderken yol parası, yemek ve traş ücretini karşılaması adına 100 TL’ye yakın ödeme yapılır.

YILDA 3 DEFA…

Bu ödemeler ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından sağlanır ve yılda 3 kez verilir.

EN YAKIN MERKEZDEN BAŞVURU YAPILIYOR

Başvuru işlemleri ilk olarak İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne bilgi girdikten sonra başlıyor. Bu adımın ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılır. Ancak SYD başvurusunun ikamete yakın olması gerekir.

Başa dön tuşu