Güncel

28 yaşından gün almamış gençlere müjde! 50.000 TL hediye meblağınız için tarih verildi!

Evlilik planları yapan gençlere çeyiz desteği ile devlet katkısı veriliyor. Çeyiz hesabı açan her çifte iki kişiden olmak üzere 25+25 bin TL olmak üzere toplamda 50 bin TL ödeme tanımlanıyor. Ancak her ödemede olduğu gibi bunda da birtakım şartlar aranıyor. İlk olarak bakılan şart 27 yaş şartı oluyor. 27 yaşını doldurmayan tüm gençlere ödemeleri belirli bir süre birikim yapmaları durumunda direkt tanımlanıyor.

28 yaşından gün almamış gençlere müjde! 50.000 TL hediye meblağınız için tarih verildi. Çeyiz desteği adı altında milyonlarca kişinin evlenme planları daha kolaylaşıyor. Evine eşya alacak olan ya da düğün masraflarını halledecek olan gençler nakit ihtiyacı duyuyor. Kişi başına 25 bin TL’ye varan birikim destek ödemesi tanımlanırken her iki kişinin başvurması ve hesap açması dahilinde bu tutar 50.000 bin TL gibi tutara yaklaşıyor. Öncelikle de bazı şartları karşılamanız gerekiyor.

Çocuğu Olan Kişilere Okul Parası Olarak 3 Banka Birleşti: 40.000 TL Ödeyecekler ve 3 Ay Ödemeyeceksiniz

3 YIL BİRİKİM YAPMAK ŞART

Çeyiz desteği hesabı açıp destekten faydalanmak için ilk olarak 3 yıl birikim yapma şartı koşuluyor. Bu sayede katkı payı alınabiliyor.

EN AZ YÜZDE 25’İ KADAR…

27 yaşınızı doldurmadan hemen öncesinde evlilik yaparsanız toplam birikimin yüzde 25’i kadar devlet katkısı alabilirsiniz.

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

18 yaşından büyük olmak
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
3 yıl birikim yapmak
En geç 27 yaşına kadar evlenmek

KATKI HESAPLAMA İŞLEMİ ÇOK KOLAY

Evlenecek gençlere verilecek olan devlet katkısı desteğini hesaplamak için evlilik tarihindeki birikim esas alınarak işlem yapılıyor.

60 ay ve üzeri için katkı miktarı yüzde 25’i aşıyor.

Başa dön tuşu