Güncel

Bugün saat 09.00’da yardım ödemeleri başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın kaymakamlık valilik para veriyor

Her yıl düzenli olarak yapılan aile destek programları bu yıl ikinci defa düzenlenecek. Geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklanan programdan 4 milyon ailenin yararlanması tahmin edilmektedir. Öte yandan program kapsamında ödenecek tutarlarda 450 TL ile 650 TL olarak belirlendi. Ancak bu seferki yardımlar Sosyal güvenlik bakanlığı bünyesi dışında kaymakamlık ve valilikler tarafından verilecek. Aile destek programının başvuru tarihleri ise henüz netlik kazanmadı. Ancak ilerleyen günlerde başvuru tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılması beklenmektedir.

Aile Destek Programına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile destek programına başvurular genel olarak e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır Başvuru için ilk olarak adayların e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında ise sistemin arama bölümüne sosyal dayanışma vakfı başvuru yazılıp aratılması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra arama sonucuna gelinerek kolay bir şekilde başvuru yapılmaktadır. Adaylar istenilen bilgileri doldurduktan sonra kaydet butonuna basmayı unutmamaları gerekmektedir. Genel olarak başvurular ise 7 iş günü içinde açıklanmaktadır.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları

Bu program için belirlenen genel şartlar şu şekildedir. İlk olarak adayların Türk vatandaşı olması ve 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Sonrasında ise adayların mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Son olarak ise adayların aylık ve yıllık gelirlerini gösteren resmi bir belgeye sahip olması aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Yardım Ödemeleri Miktarı

Yardım ödemelerinin hangi şartlara göre verileceği henüz netlik kazanmadı. Ancak en az yardımın 450 TL en fazla ise 650 TL olacağı bilinmektedir. Genel olarak tek çocuklu ailelere 450 TL, iki çocuklu ailelere ise 550 TL yardım ödemesi yapılmaktadır. 3 ve 3’den fazla çocuk sayısına sahip olan ailelere ise 650 TL ödeme yapılmaktadır.

Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile destek programı kapsamında ödemelerin tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ödemelerin başvuru bitiş tarihinden 3 iş günü sonunda yapılması tahmin edilmektedir. Başvuru tarihlerinin ise yılsonuna kadar devam etmesi beklenmektedir. Yani aile destek ödemeleri 2023 yılının ilk aylarında yapılabilir.

 

Başa dön tuşu