Güncel

Son dakika: Vatandaş mest oldu! PTT’den hesaplara geçiyor! TC kimlik no sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlar yarın sıraya girin

Son dakika: PTT’den hesaplara geçiyor! TC kimlik no sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlar yarın sıraya girin. Vatandaş mest oldu! Çeşitli maddi sıkıntıları ile bunalan halkın beklediği güzel haber sonunda geldi. Haberi ilk ağızdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Sık sık verdiği müjdelerle halkın nabzını tutan Erdoğan en son olarak yapılacak olan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan halkın ihtiyacı olan ödemelerin zamanında yapılacağını belirtti. Bu yardımların neler olduğu ile ilgili açıklama ilgili bakanlıklardan gelecek.

Yapılan son kabine toplantısında alınan karar çok sayıda aileyi ilgilendirmekte. Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl başlayan uygulamanın bu yıl da sürdürüleceği haberini verdi. Geçen yıl doğal gaz ödemelerinde yardıma ihtiyaç duyan ailelere devlet tarafından destek verilmişti. Aynı uygulamanın bu yıl da sürdürülmesi bekleniyordu. Beklenen olumlu gelişmenin sonunda haberi geldi.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvurular daha önceden de yapıldığı gibi internet üzerinden e devlet uygulamasından yapılacak. Başvuru için TC numarasının son rakamı kullanılacak. 0, 2, 4, 6, 8 ile biten çift numaralar ve 1, 3, 5, 7, 9 gibi tek numaralar aynı gün başvuramayacak.

Bu destekten faydalanabilmek için hızlıca bir an önce başvurunun yapılması çok olumlu olacaktır. Çünkü faturalarının yüksekliğinden yakınan birçok ailenin bu fırsatı değerlendirmek için en kısa sürede internet üzerinden derhal başvuru yapabileceği düşünülmektedir. Bu yüzden zaman kaybetmemek konusunda hassas davranılmalıdır.

Destek Başvurusu Detayları Neler?

Elektrik ve Doğalgaz fatura desteği için gerekli şartlardan biri dar gelirli olmak. Bunun saptanması için eve giren hane halkının kazançları ve diğer yollarla elde edilen kira vs. gibi gelirler toplanacaktır. Hanede yaşayan kişi sayısına gelirler toplamı bölünecektir.

Bu şekilde ailenin desteğe ihtiyaç duyup duymadığı saptanacaktır. Elbette desteğin miktarı da ihtiyaca göre değişkenlik gösterecektir. Hanede yaşayan insan sayısına göre elektrik ve doğalgaz desteği devlet tarafından sunulmaktadır.

Destekler, açıklanması ardından 5 Ekim sonrası hemen büyük bir talep görmeye başlamıştır. Çok sayıda aile elektrik ve doğalgaz fatura desteği için internetten başvuru yapmıştır. Halen de başvuruların e devlet üzerinden yapılması devam etmektedir.

Başa dön tuşu